Home » Hovenier Gouda

Hovenier Gouda

Een deskundige hovenier in Gouda

Mijn man en ik hebben nooit groene vingers gehad. Een aantal jaar geleden verhuisden we van een appartement naar een leuke jaren-dertig woning. Een huis met een mooi aangelegde Engelse tuin, maar helaas: we hadden geen idee wat we ermee aanmoesten. Sommige struiken, bloemen en planten waren volgens de vorige bewoner duur en zeldzaam. Maar hoe moet je die verzorgen? Bovendien zagen we op tegen het onderhoud. Mijn man en ik hebben namelijk allebei een drukke baan, en tuinieren is bepaald niet onze hobby. We besteden onze kostbare tijd veel liever aan familie en vrienden. Toch kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om alles eruit te trekken en de volledige tuin te betegelen. Bovendien raakten we toch wel een beetje gehecht aan ‘onze’ Engelse tuin, zeker als de zon scheen. Toen ik het er eens met mijn buurvrouw over had, vroeg ze of we al eens aan een hovenier hadden gedacht. Ze kende wel een deskundige hovenier in Gouda, en als we interesse hadden dan zou ze het telefoonnummer doorgeven.

Hovenier goudaOnze ervaringen

Nadat we gebeld hadden kwam er een vriendelijke man bij ons langs. Hij bekeek de tuin en was vol lof over de bloemen en planten. Wat me geruststelde was dat hij direct de namen wist. Ook wist hij hoe ze verzorgd dienden te worden. Sommige struiken moesten op een bepaalde manier worden gesnoeid, andere planten hadden iets meer zon nodig of speciale voeding. De hovenier vertelde ons dat we ook bij hem terecht konden voor tips of ideeën om onze tuin nóg mooier te maken.
We genieten alweer een paar jaar van een prachtige Engelse tuin. Elke lente bij het doorbreken van de eerste zonnestralen zoeken we ons favoriete hoekje op. We hebben de verzorging veilig uit handen gegeven aan onze hovenier in Gouda. Zo is het voor ons alleen nog maar genieten!

Contact opnemen  fluxtuinen.nl